Recepty

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř vše, na co máte chuť – od šťavnatého lososa či vepřového kolena, přes křupavý domácí chléb, až po ovocné knedlíky. Sledujte naši stránku a inspirujte se vybranými poklady z rodinných kuchařek, které pro vás připravují naši nejlepší kuchaři. Nebo si stáhněte naši kuchařku plnou dalších receptů, zajímavých tipů a rad od profesionálních kuchařů.

Tipy do vaší kuchyně

Co vám udělá radost?

  • Multifunkční trouba – s funkcí PlusSteam pro přidání páry
  • Parní trouba CombiSteam – s parním generátorem a systémem Full Taste
  • Parní trouba CombiSteam “DeLuxe“ – s parním generátorem, vlhkou párou a systémem Full Taste
  • Parní trouba CombiSteam Pro – s parním generátorem, vlhkou párou, senzorem vlhkosti a Varioguide a systémem Full Taste

Pět hlavních důvodů, proč vařit v páře

  • Vaření v páře je zdravé, snadné, pohodlné, bezpečné a moderní
  • Jedná se o nejšetrnější tepelnou úpravu potravin
  • Potraviny si uchovávají vitamíny, stopové prvky a citlivé živiny i přirozenou chuť
  • Vytvoříte chutě, ze kterých se sbíhají sliny a konkurují profesionálním pokrmům
  • Pečte, vařte a grilujte v jednom spotřebiči

Multifunkční parní trouby Electrolux

  • Trouby CombiSteam Deluxe disponují 3 snadno použitelnými parními funkcemi – CrispStream pro maso, drůbež, chléb a koláče, SoftSteam na opětovné ohřívání jídla a PureStream pro přípravu ryb, rýže a křehké zeleniny.
  • Díky vnitřnímu prostoru s objemem až 74 litrů a 9 zásuvnými úrovněmi v nich můžete vařit hned několik pokrmů najednou.
  • Během používání navíc spotřebujete až o 30 % méně energie než u modelů pracujících v energetické třídě A.
  • Přípravu jídla v nich zvládne prakticky každý. Stačí, když nastavíte teplotu a do pokrmu umístíte teplotní sondu.
  • Trouba již udělá zbytek za vás. Nakonec vám jen sdělí, že je jídlo hotové.

Hlavní funkce parní trouby

Režim vaření v páře a Eco vaření v páře

  • pro vaření a opětovné ohřívání jídla
  • jídlo si zachová větší množství živin, nevysouší se a jeho příprava je znatelně kratší
  • při režimu Eco vaření v páře je světlo uvnitř trouby vypnuté a vy tak ušetříte ještě více energie

Režim horká pára Interval

  • pro dušení a opětovné ohřívání jídla
  • surovina se peče s 25% podílem páry, uchovává si svou barvu i šťavnatou chuť
  • teplotu lze nastavit od 50 °C do 230 °C

Režim horká pára Interval plus

  • pro přípravu větších kusů masa, jejich ohřívání a přihřívání příloh
  • maso se peče v 50 % páry, je velmi šťavnaté a chutné
  • teplotu lze nastavit od 50 °C do 130 °C

Režim pravý horký vzduch a horký vzduch s párou

  • na pečení i grilování všech druhů masa, ryb a zeleniny
  • maso se peče na sucho, je propečené a na povrchu křupavé
  • teplotu lze nastavit od 50 °C do 230 °C
  • při pečení v režimu horký vzduch s párou se využívá vlastní vlhkost surovin

Postup při přípravě jídla v parní troubě

  • Multifunkční parní trouby vám poskytují plnou kontrolu nad přípravou pokrmů.
  • Jednoduše si na nich nastavíte správnou funkci, teplotu i čas.
  • Při pečení masa se řiďte časem nebo teplotní sondou. Sonda slouží ke kontrole teploty uvnitř masa a pomůže vám připravit maso přesně podle vašich představ.
  • U všech ostatních surovin, kde se teplotní sonda nepoužívá (zelenina, pečivo a jiné přílohy), se orientujte podle nastavení času.
  • Pokud si potřebujete ujasnit, jak přesně při pečení postupovat, stáhněte si naši kuchařku.
  • Při otevření dvířek nechte nejprve z trouby odejít horkou páru.  Teprve poté se můžete naklonit nad připravený pokrm.

Péče o parní trouby

  • Vnitřek trouby umývejte horkou vodou a tekutým čistícím prostředkem.
  • Po každém použití otřete skleněnou desku, jednou týdně ji umyjte v myčce nebo ve vodě s jarem.
  • Do trouby umístěte mísu s vodou a přibližně 20 minut ji ohřívejte (až do vypaření nečistot a mastnoty).
  • Při údržbě používejte speciální čistící prostředky a gumové rukavice.
  • Police nechte odmočit ve dřezu v mechanickém čistícím prostředku.
  • Špatně odstranitelných nánosů se zbavíte jemným čistícím pískovým prostředkem.